ons-haardhout-nieuwleusen

Wat is er nu fijner dan de warmte van een fijne houtkachel? Binnen, in de schuur of lekker buiten in de tuin, een houtkachel kan op allerlei manieren voor warmte zorgen.

Om een kachel goed te laten branden is er natuurlijk een goede brandstof nodig. Hout in dit geval. Om optimaal te genieten van uw kachel of vuur is het van belang dat dit hout van de beste kwaliteit is. Lang niet alle aanbieders van haardhout en brandhout leveren goede kwaliteit hout.

Om te zorgen dat ons hout van goede kwaliteit is, heeft Haardhout Centre Nieuwleusen gekozen voor hout van bomen uit de regio. Dit hout is vervolgens verwerkt verschillende machines, waardoor het in mooie formaten (ongeveer 28 centimeter) geleverd kan worden. In onze filmpjes ziet u hoe het hout verwerkt wordt.

droogproces-haardhout

Nadat een boomstam verwerkt is tot een houtblok, wordt het hout opgeslagen om op een natuurlijk manier gedroogd te worden. De droogtijd van het hout is minimaal drie jaar. Hierdoor wordt gegarandeerd dat het hout droog genoeg is om goed te branden.

Vochtig hout levert namelijk een sissend geluid, extra rookontwikkeling en minder warmte op. Dit is niet waar u op zit te wachten als u van uw kachel gebruik wil maken.

Wist u dat:

Een kist met 2 kuub haardhout 1250 kilo weegt als het net gekloofd is.
Dat dezelfde kist na 3 jaar natuurlijk drogen nog maar 750 kg weegt.
Dat betekent dat er maar liefst 500 kilo water uit de kratten komt door het natuurlijke droogproces.

Dit betekent dat, wanneer u  te vroeg uw hout gaat stoken, u dit water mee moet stoken in uw kachel. Vochtig hout brand slecht. Ook geeft het problemen met onder anderen slechte trek in de schoorsteen, rook in de kamer, vervuiling in uw schoorsteenkanaal en het geeft geen warmte. Dat wilt u toch niet?

Het hout van Haardhoutcentre Nieuwleusen heeft ongeveer een vochtpercentage van 15%. Dit is erg laag en is ideaal om uw kachel mee te stoken. Dit is voor ons dan ook de grootste reden om het hout 3 jaar te drogen.

bestellen-haardhout

Bestellen kan telefonisch of via WhatsApp. Telefoonnummer: 0619764776 of klik hier voor WhatsApp.

U hebt keuze uit 4 Kuub en 2 Kuub haardhout. (Het hout is losgestort als kuub gemeten) De bestelling hoeft nog niet betaald te worden: De betaling vindt namelijk plaats bij de aflevering.

Na de bestelling nemen wij contact met u op over de mogelijk bezorgmomenten. Deze worden in overleg met u ingepland.

levering-haardhout

Wij leveren het haardhout bij u thuis af. Dankzij onze handige kiepwagen wordt het haardhout binnen enkele seconden bij u thuis gestort. Het is dus niet nodig om het hout u de wagen te tillen.

Bij afname van 2 Kuub haardhout rekenen wij een kleine vergoeding van €10,- voor het afleveren. Bij 3 Kuub rekenen wij €5,-. Bij een afname van 4 Kuub is de aflevering gratis. Het afleveren van twee keer 2 Kuub in één straat is ook gratis! Samen met uw buurman een bestelling plaatsen loont dus! Voor vragen hierover kan u contact met ons opnemen.


Om een beeld te krijgen van onze houtverwerking, kunt u de onderstaande video bekijken:

Banner-plain-5
Banner-plain-1
Banner-plain-2